Welkom op de website van Boemkees!

Over Boemkees

Wie ben ik?

Naamloos

Mijn naam is Mark. Ik ben een 28 jarige kunstdocent, geboren in Dordrecht maar opgegroeid in Rosmalen, momenteel woonachtig in Tilburg.

 

 

 

 

 

 

Ontstaan & Motivatie

hard_workTwee jaar geleden studeerde ik af aan de Fontys Hogeschool Voor de Kunsten. Met een diploma op zak, een bak vol ambitie ging ik vol goede moed de arbeidswereld tegemoet. Gelijk na mijn afstuderen werd ik vanuit een stage direct aangenomen op een uitdagende VMBO school. Deze zwangerschapsovername was helaas van korte duur. Vanwege alle bezuinigingen op kunst en cultuur, kreeg ook het onderwijs een fikse opdonder. Helaas studeerde ik net in de verkeerde tijd af, de banen lagen / liggen in de omgeving van Tilburg niet voor het oprapen.

Geen nood, ik zou tijdelijk wel even wat minder passend werk verrichten, totdat ik merkte dat zelfs de studentenbaantjes voor mij niet meer haalbaar waren. Uiteindelijk vond ik een baantje in een distributie magazijn, waar ik dagelijks acht uur op een dag onderbroeken in dozen deponeerde.

Het geestdodende werk, zonder enige vorm van uitdaging of mogelijkheid tot ontwikkeling gaf mij genoeg reden om na te gaan denken of het niet anders kon. Ik wilde weer creëren! Op welke manier zou ik in tijd van economische crisis niet afhankelijk zijn van een arbeidsmarkt? Ik begon mijzelf te verdiepen in het starten van een eigen bedrijfje.

Al jarenlang bezocht (en bezoek) ik verschillende soorten festivals en evenementen. Een passie voor muziek en de afwezigheid van muziek op de festivalcampings bracht mij het idee om een kleine draagbare muziekinstallatie te maken, zodat ik, mijn vrienden en anderen het festivalgevoel letterlijk draagbaar mee konden nemen. Deze kleine simpele installatie werd iedere avond een aanleiding om tot diep in de nacht mensen te verbinden.

Een aantal jaar later zou dit simpele idee, gevoed door een ongenoegen over de arbeidsmarkt en de drang om weer te creëren, me steeds meer gaan boeien. Langzaam groeide de realisatie dat deze muziekinstallatie een basis zou kunnen zijn voor een bedrijf. Boemkees werd geboren!

De veelomvattendheid van het starten van een bedrijf bracht (en brengt) me de uitdaging waar ik naar op zoek was. Ik wil weer creëren, bedenken en bouwen, en voel sinds lange tijd weer passie in mijn lijf!